Veel gestelde vragen 

Werkgebied Bodemenergie

Wij werken tot ongeveer 60 kilometer vanaf Wormerveer voor particulieren. 

Voor grotere projecten werken wij in heel Nederland.

 

Op de meeste percelen kunnen wij komen met onze boorstelling. We hebben een doorgang nodig van ruim 2 meter. Houd er ook rekening mee dat er ruimte nodig is voor het aan- en afvoeren van materialen.

Als je huis met 1 warmtelus volstaat, dan kan dit op een kleiner oppervlak. Voor 2 boringen hebben we meer ruimte nodig. De onderlinge afstand tussen 2 bronnen is minimaal 6 meter. De bron moet 1,5 meter uit de gevel blijven. 

  • Het huis moet goed geïsoleerd zijn.
  • Een aardwarmte systeem werkt op een temperatuur tussen de 30 en 35 graden daarvoor is een groot stralingsoppervlakte nodig. Minimaal moet de begane grond voorzien zijn van vloerverwarming. Op de andere verdiepingen voldoen meestal lage temperatuur radiatoren.
  • Er moet ruimte zijn voor de inpandige installatie van de warmtepomp en het buffervat. Houd rekening met 1,3 bij 2 meter. De begane grond is het meest geschikt i.v.m. het gewicht van de pomp en boilervat.

Ieder huis is anders, we helpen je graag.

Laten we er eerlijk over zijn. Je tuin, of in ieder geval een gedeelte, gaat op de schop. Er komt een machine met materialen je tuin in en er worden sleuven gegraven naar je huis toe. Voor boringen tot 100 meter kunnen wij sonisch en verdringend boren waarbij er geen grond vrij komt.  We bespreken van te voren wat er precies gaat gebeuren en natuurlijk doen wij er alles aan om het zo netjes mogelijk uit te voeren.

Dit is de meestal de eerst gestelde vraag. Maar je kan je beter afvragen; wat levert het op?

Door de besparing op je energiekosten kan de investering binnen 10 jaar worden terugverdiend.

Het is sterk afhankelijk van de situatie.

Elk huis heeft een andere energiebehoefte waardoor de diepte en hoeveelheid van de lussen zal variëren.

Een kleiner project zal hogere kosten per meter met zich meebrengen dan een groot project. De prijs zal liggen tussen de € 30 en € 40 per meter. Daarbij komt de warmtepomp en eventuele aanpassingen in uw huis.

Een bodem warmtepomp systeem heeft hogere aanschafkosten dan een lucht warmtepomp systeem, maar heeft een lager elektriciteit verbruik.

Het is een gesloten systeem en is daardoor onderhoudsvrij.

Ja, op de bodemlus wordt 25 jaar garantie gegeven.

Ieder huis is zo specifiek dat het niet simpel is om dit met 1 systeem te combineren. Het is wel interessant om gezamenlijk het project op te starten aangezien er dan maar 1 keer opstart- en voorrijkosten worden gerekend.

Een warmtepomp die werkt met bodemenergie heeft het hoogste rendement t.o.v. lucht of water. Op termijn is dit financieel de aantrekkelijkste investering. 

Door het lage elektriciteitsverbruik is dit het meest duurzame systeem. 

In de zomer kan hetzelfde systeem gebruikt worden om het huis passief te koelen. Hoe cool is dat? Geen investering voor een airco en toch een aangename temperatuur.

Het geluid van een aardwarmte systeem is bijna te verwaarlozen. 

Gelukkig niet. De lus zit  onder de vorstgrens en is gevuld met Glycol. Het bovengrondse gedeelte is geïsoleerd.

Investeer in een duurzame toekomst.

Vraag nu onze checklist aan.

Wij respecteren uw gegevens volgens de AVG regels.

Pim neemt zo snel mogelijk contact op om te vertellen of jouw locatie geschikt is.

© 2020-2022 Ground Research. Alle rechten voorbehouden.