Veel gestelde vragen 

Op de meeste percelen kunnen wij komen met onze boorstelling. We hebben een doorgang nodig van 2 meter. Houd er ook rekening mee dat er ruimte nodig is voor het aan- en afvoeren van materialen.

Als je huis met 1 warmtelus volstaat, dan kan dit op een kleiner oppervlak. Voor 2 boringen hebben we meer ruimte nodig.

Wilt je specifiekere informatie en weten wat er in jouw gemeente mag, klik hier.

Laten we er eerlijk over zijn. Je tuin, of in ieder geval een gedeelte, gaat op de schop. Er komt een machine met materialen je tuin in en er worden sleuven gegraven naar je huis toe. Voor boringen tot 100 meter kunnen wij sonisch en verdringend boren waarbij er geen grond vrij komt.  We bespreken van te voren wat er precies gaat gebeuren en natuurlijk doen wij er alles aan om het zo netjes mogelijk uit te voeren.

Dit is de meestal de eerst gestelde vraag. Maar je kan je beter afvragen; wat levert het op?

Door de besparing op je energiekosten kan de investering binnen de 5 en 10 jaar worden terugverdiend.  Het is sterk afhankelijk van de situatie. Elk huis heeft een andere energiebehoefte en een daarbij behorende diepte van de lus. De kosten van een bodemlus  liggen rond de € 30 per meter.  Daarbij komt de warmtepomp en eventuele aanpassingen in uw huis. Een bodem warmtepomp systeem heeft hogere aanschafkosten dan een lucht warmtepomp systeem, maar heeft een lager elektriciteit verbruik.

Wilt u de onderstaande velden, indien bekend, invullen. Met * gemarkeerd zijn verplichte velden.

Het is een gesloten systeem en is daardoor onderhoudsvrij.

Ja, op de bodemlus wordt 25 jaar garantie gegeven.

Ieder huis is zo specifiek dat het niet simpel is om dit met 1 systeem te combineren. Het is wel interessant om gezamenlijk het project op te starten aangezien er dan maar 1 keer opstart- en voorrijkosten worden gerekend.

Een warmtepomp die werkt met bodemenergie heeft het hoogste rendement t.o.v. lucht of water. Op termijn is dit financieel de aantrekkelijkste investering. 

Door het lage elektriciteitsverbruik is dit het meest duurzame systeem. 

In de zomer kan hetzelfde systeem gebruikt worden om het huis passief te koelen. Hoe cool is dat? Geen investering voor een airco en toch een aangename temperatuur.

Het geluid van een aardwarmte systeem is bijna te verwaarlozen. 

Gelukkig niet. De lus zit  onder de vorstgrens en is gevuld met Glycol. Het bovengrondse gedeelte is geïsoleerd.

Investeer in een duurzame toekomst.

Plan een bel afspraak met Pim.

Wij respecteren uw gegevens volgens de AVG regels.

Pim belt u zo snel mogelijk terug om alles door te spreken.

© 2020 Ground Research. Alle rechten voorbehouden.